Jumalanpalvelukset Orimattilassa

Seurakunnan usko on yhteistä. Yhteiset uskon eväät ovat jaossa pyhäpäivien jumalanpalveluksissa. Tulemme yhdessä kiittämään ja rukoilemaan, laulamaan ja kuuntelemaan, hiljentymään ja voimia saamaan, ehtoolliselle ja Pyhän äärelle.

Orimattilan seurakunnan kolmessa kirkossa vietetään säännöllisesti jumalanpalveluksia. Suurin osa niistä on messuja, ehtoollisjumalanpalveluksia. Orimattilan kirkossa messua vietetään pääsääntöisesti joka pyhä klo 10. Sanajumalanpalvelus on vain pari kertaa vuodessa. Artjärven kirkossakin messu on klo 10, mutta aika ja paikkakin vaihtelevat välillä.  Kuivannon kirkon jumalanpalvelukset ovat yleensä klo 12, kesäkaudella klo 18. Kuivannolla jumalanpalveluksia vietetään kirkkovuoden juhla-aikoina, muuten harvakseltaan. Kirkkomme katekismuksen mukaan "pyhäpäivän jumalanpalvelus on kohtaamispaikka, jossa Jumala itse puhuu meille ja me hänelle”.

Riihikirkko leirikodin yhteydessä toimii lähinnä leirijumalanpalvelusten pitopaikkana. Säännöllisesti siellä on kaksi jumalanpalvelusta vuosittain, kesän kynnyksellä ja kesän päättyessä.

Olemista ja tekemistä

Kirkkoon saa tulla vain olemaan. Kirkonpenkissä istuja täyttää tärkeää tehtävää: luo yhdessä muiden kanssa messun, rukoilee, laulaa, hiljentyy. Jos kaipaat vähän toiminnallisempaa otetta, sekin on mahdollista.

Ryhdy kirkkoväärtiksi. Kirkkoväärtit toimivat jumalanpalvelusavustajina. Väärti toivottaa tulijan hymyillen tervetulleeksi, ojentaa virsikirjan, kantaa kolehtia, lukee mahdollisesti Raamatun lukukappaleet, auttaa seurakuntalaisen tarvittaessa ehtoolliselle. Tehtävään perehdytetään. Väärtit toimivat yleensä pareittain. Lisätiedot markku.viljlanen[at]phnet.fi, 050 5450 449 tai annakaisa.rantala[at]evl.fi, 050 3399 129.

Anna musiikin lahjasi yhteiseen käyttöön. Jumalanpalveluksissa musiikilla on tärkeä osa. Ammattimuusikon, kanttorin, lisäksi erilaiset kuorot, ryhmät ja solistit rikastuttavat jumalanpalvelusta. Tule mukaan johonkin seurakunnan kuoroista tai jos soitat/laulat yksiksesi, ota yhteys johonkuhun kanttoreista.

Tulkaa messukumppaniksi. Vuoden mittaan jumalanpalvelusten messukumppaneina on erilaisia yhdistyksiä, porukoita, toimintaryhmiä. Haluaisiko  teidän porukkanne tulla joskus mukaan? Tarjolla on silloin samanlaisia tehtäviä kuin kirkkoväärteillä. Tämän tiimoilta voit oilla yhteydessä kirkkoherra Annakaisa Rantalaan.

Mistä jumalanpalveluksessa on kysymys?

Tutki asiaa.