Valtakunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä Orimattilassa 11.9.2016

Voit katsoa piispa Matti Revon lähettämän videotervehdyksen alla olevasta kuvalinkistä.

YouTube-video

Kirkkopyhän tunnelmissa voi myös liikuskella katselemalla juhlapyhän kuvia. Niitä on kaksi sarjaa, ensin tämä ja sitten vielä toinenkin.

Osallistujia kirkkopyhässä oli lopulta noin 550. Vapaaehtoistyön merkitys oli suuri. Kiitos siitä yksittäisille seurakuntalaisille ja yhteistyötahoille - yhteisille Martoille, Orimattilan Leonille, Päijät-Hämeen Mobilisteille! Kiitoa kaikille messua ja juhlaa rakentaneille vaivannäöstä onnistuneen juhlapäivän eteen.

Juhlapäivän teema on I-HA-NAA!

Orimattila tunnetaan vanhastaan hevospitäjänä. Se näkyy ja kuuluu myös juhlapäivän logossa. Sen on piirtänyt Kaarisillan taiteilija Paul Gustafsson. Hänet tunnetaan eläinaiheisista väripuupiirroksistaan. Hänen teoksiaan ollut mukana lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä kotimaassa sekä ulkomailla muun muassa Euroopan Parlamentissa Brysselissä, Gaia Museossa Tanskassa sekä Palazzo Zenobiossa Venetsiassa.

Kirkkopyhä alkaa selkokielisellä messulla klo 10 Orimattilan kirkossa. Messusta vastaa Annakaisa Rantala, musiikissa mukana urkurina Rita Honti ja kanttorina Miia Kettunen,  kanttori Sonja Tissarin kansanmusiikkibändi ja viihdekuoro Perinkonut (johtajanaan Jarkko Kiiski). Messukumppanina on Tapolan kyläyhteisön väkeä Orimattilan Niinikoskelta.

Päivä jatkuu ruokailulla ja vapaamuotoisilla toimintarasteilla kirkon vierellä. Ruokailupisteitä on kolme aiemmin ilmoitetun kahden sijasta: 1) Orimattilan seurakuntakoti (ruokailu ylä- ja alasalissa klo 11.30 - 12.30), 2) Yhteiskoulun + Erkko-lukion ruokala (ruokailu 11.30 - 12.30) - koulukompleksi on noin kilometrin matkan päässä kirkolta ja seurakuntakodilta, osoitteessa Koulutie 17 - ja 3) Jokivarren koulu (ruokailu 11.30 - 12.30) - tämäkin koulu noin kilometrin päässä kirkolta, osoitteessa Käkeläntie 24. Osallistujat ohjataan ryhminä nimettyyn ruokapaikkaan. Vapaamuotoisilla toimintarasteilla on erilaista I-HA-NAA tekemistä ruokailua odottaessa tai sieltä palatessa: Kisailua ja visailua, keppihevosia, heittelypelejä, mies ja kitara ja nuotio, klovni Kalle-Ville ja klarinetti sekä Ratsumieskillan Lahden eskadroonan ratsukoita.

Päivä päättyy juhlaan Orimattilan kirkossa klo 13.15 - 14.30. Juhlassa mukana keppihevosia, Köllin Kollit -bändi Lahdesta (bändiä ohjaa Eeva Helemaa-Ryymin), Orimattilan toimintakeskuksen monenlaista luovaa panosta ja temppukaksikko Sami ja Anni Perälä Orimattilasta. Videotervehdyksen tuo piispa Matti Repo - mukana myös muita videotervehdyksiä, kaupunginjohtaja Osmo Pieskin ja kirkkohallituksen asiantuntija Katri Suhosen tervehdykset, hevosaiheista yhteislaulua Jussi Kuosan ja Ykä Rakkolaisen johdolla ynnä muuta mukavaa. Luotamme siihen, että ilo juhlassa syntyy yhdessäolosta ja elämän I-HA-NUU-DEN ihmettelystä.

Tapahtumaan osallituminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumisaika on päättynyt maksimiosallistujamäärän tultua täyteen.  Osallistumaksu on 25€. Se kattaa ruokailun, osallistujamateriaalin, väliajan toimintapisteet ja juhlan. Lasku lähetetään kirkkopyhän jälkeen. Messuun klo 10 ovat kaikki tervetulleita. Toivomme, että muut seurakuntalaiset  päästävät kirkkopyhän juhlavieraat istumaan parhaille paikoille.

Kirkkopyhään ilmoittautuneet:

Toivomme saapuvien ryhmien vetäjien hoitavan koko ryhmän ilmoittautumisen. Tämä tapahtuu kirkon kellotapulin alaosassa 11.9. klo 9-10. Myöhään saapuvia varten paikalla ollaan puoli kahteentoista asti. Ryhmän vetäjä saa kellotapulilta osallistujamateriaalin koko ryhmälleen.

Annakaisa Rantala
Kirkkoherra, kirkkoneuvoston pj.