Heinämaan sankaritaulun uudelleenpaljastusjuhla Heinämaan rukoushuoneella 29.10.2017

Heinämaan sankaritaulu paljastettiin 2.11.1947. Heinämaan taulu oli paikkakunnan ensimmäinen ja myös Suomen ensimmäisiä. Heinämaan koulun lakkautamisen jälkeen taulu on siirretty Heinämaan rukoushuoneelle. Liki päivälleen 70 vuotta alkuperäisen juhlan jälkeen vietettiin uutta juhlaa. Ohjelmassa oli kaikuja ensimmäisestä paljastusjuhlasta. Laulettiin samat virret, nykyisen virsikirjan virsistä 577 ja 579. Heinämaan piirineuvoston ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pertti Laaksonen oli tehnyt suuren työn juhlan kokoamiseksi. Kiitos!

Jorma Heikkilä luki vanhasta lehtiartikkelista kuvauksen alkuperäisestä juhlasta. Sankaritaulun paljastivat tauluun merkittyjen miesten jälkeläiset. Riitta Lammensalo luki Lyyli Kantolan runon "Sankaripoikani", joka kertoo eräästä tauluun merkitystä sankarivainajasta. Heinämaan kaatuneet esitteli Pertti Laaksonen. Musiikkia esittivät Roni Tuomivirta kanteleella sekä Veljeskuoro Rita Hontin säestyksellä. juhlapuheen piti professori Janne Vilkuna, kaupungin tervehdyksen toi kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja ja veteraanien tervehdyksen Orimattilan Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Seppo Vohlonen. Jorma Heikkilä haastatteli heinämaalaista sotaorpoa Veikko Toivosta (jonka isä on yksi tauluun merkityistä) ja lottaa Hilkka Hämäläistä. Seurakunnan tervehdyksen toi kirkkoherra Annakaisa Rantala. Juhlan jälkeen juotiin kahvit, tutustuttiin näyttelyyn ja seurusteltiin. Onnistunut juhla!

Väkeä oli paikalla noin 70 henkeä.